Опасност од старих ваздушних јастука: Nissan шаље упозорење!

GS
Foto: X.com

ДЕТРОИТ - Јапански "Нисан" позвао је власнике 84.000 старијих аутомобила да престану да их возе јер приликом судара постоји ризик од експлозије ваздушних јастука марке "Таката".

Ургентно упозорење објављено је након што је једна особа погинула у "Нисановом" возилу када је експлодирала сувозачева пумпа за надувавање ваздушног јастука. Чак 58 људи повријеђено је у инцидентима од 2015. године, пренио је АП.

"Због старости возила опремљених неисправним ваздушним јастуцима `таката`, постоји повећан ризик од експлозије система за надувавање током активирања ваздушног јастука и избацивања оштрих металних фрагмената који могу да изазову озбиљне повреде или смрт", наводи се у саопштењу.

"Нисан" је прецизирао да се упозорење односи на мале аутомобиле "сентра" произведене од 2002. до 2006. године, као и на модел "патфајндер" годишта од 2002. до 2004. и "инфинити ку-икс четири" из 2002. и 2003. године.

На "Нисановом" веб-сајту власници могу да провјере да ли је њихово возило обухваћено ако укуцају број шасије аутомобила.

Компанија наводи да би власници требали да ступе у контакт са овлаштеним сервисом како би договорили термин за бесплатну замјену пумпе ваздушног јастука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана