Однос цијена-квалитет препрека јефтином VW бренду

Агенције
Однос цијена-квалитет препрека јефтином VW бренду

Развој нове марке јефтиних аутомобила, којом VW група планира да се супротстави брендовима као што је Dacia, успорен је због потешкоћа око постизања неопходног баланса између цијене и квалитета ових возила.

Идеја на коју је прије пар година дошао менаџмент VW групације на папиру је изгледала добро. Створити нову аутомобилску марку чији ће модели бити довољно квалитетни, а опет не скупи, како би се освојио дио колача на великим растућим тржиштима, попут кинеског.

Замишљено је да се ови јефтини аутомобили производе у Кини или Индији, у сарадњи са Volkswagenовим партнерима у тим земљама. Међутим, кад је план требало спровести у дjело, појавили су се проблеми.

Како пише британски магазин Autocar, у Volkswagenу имају потешкоће да оборе производну цијену једног таквог аутомобила и уклопе се у зацртани буџет. При томе потребно је одржати неопходан ниво квалитета и безбједности возила како се не би угрозила репутација Volkswagenа који стоји иза читавог пројекта.

Ипак, упркос отежавајућим околностима, Volkswagen не намјерава да одустане од нискобудзетног ауто-бренда. У њемачкој аутомобилској групацији наводно су импресионирани како поједни конкуренти, попут Сузукија, успијевају да производе квалитетне а јефтине моделе.

Првобитни планом било је предвиђено да Volkswagen у оквиру јефтиног бренда лансира три модела, лимузину, караван и МПВ возило, чије почетне цијене би се кретале у распону од 6.000 до 8.000 евра. Осим на кинеском тржишту, ови аутомбили били би понуђени купцима у Индији и другим азијским земљама, затим у Јужној Америци, као и регионима источне Европе и Африке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана