Обновљени Land Rover Discovery добио хибридну помоћ и напреднију технологију

Кликс
Foto: Кликс

Нови Land Rover Discovery са седам сједишта доноси низ козметичких и технолошких побољшања, као и понуду благих хибридних бензинских и дизелских мотора.

Екстеријер није доживио велике промјене, али су ту ипак нова матрикс ЛЕД свјетла, редизајнирани предњи браник с новим умецима у боји каросерије и редизајнираним усисницима, а назад су такође нова ЛЕД свјетла.

Купци ће моћи бирати и нове сетове фелги од легура у величинама од 20, 21 и 22 инча.

Оно што Ленд Роверови инжињери нису дирали јесте контроверзна позиција задње регистарске ознаке, али је промијењена позиција Discovery ознаке и нови црни детаљ око регистарске ознаке који би наводно требао "сакрити" критиковани дизајн.

Промјене у унутрашњости су примјетније, а као и остали Јагуар Лeнд Ровер модели, Discovery сада има најновији Пиви Про инфотаинмент систем са новим 11,4-инчним екраном у централном дијелу арматурне плоче.

Нови екран је за 48 посто већи и три пута свјетлији од старе Touch Pro Duo јединице, а дизајниран је за једноставно кориштење.

Из Лeнд Ровера кажу да ће се најчешће кориштеним апликацијама моћи директно приступити с почетног заслона те да ће бити потребно 50 посто мање корака за његово кориштење.

Цијела понуда мотора је нова, ту су ЈЛР-ови најновији четвероцилиндрични и 6-цилиндрични Ингениум мотори од којих су неки комбиновани с 48-волтном благом хибридном технологијом.

Када је ријеч о бензинцима, ту је П300 2,0-литарски четвероцилиндрични турбобензинац који развија 296 и 400 Нм обртног момента. Изнад њега је 3,0-литарски 6-цилиндрични мотор с електричним суперпуњачем, а овај агрегат испоручује 355 КС и 500 Нм обртног момента.

Љубитељи дизела ће моћи изабрати између двије верзије 3,0-литарског 6-цилиндричног мотора с благом хибридном технологијом, једна развија 247, а друга 296 КС.

Нови Discovery долази искључиво с осмостепеним аутоматским мјењачем и погоном на сва четири точка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана