Објављен списак аутомобила који су потонули са бродом Felicity Ace

Независне
Foto: принтскрин

На морском дну завршило је и неколико колекционарских примјерака.

Још раније се знало да је са бродом за превоз аутомобила Felicity Aceу морске дубине отишло и на хиљаде аутомобила од којих је већина претходно изгорјела у пожару на броду.

Највише аутомобила је Фолцваген групације, и то нових примјерака који су превожени до својих купаца.

Према доступним подацима, на дну је завршило 85 Ламборгинија међу којима је 50 Уруса, 20 Хурацана, али и 15 Авентадора из посљедње серије овог модела који одлази у пензију, преноси Б92.

Ламборгини је зато морао поново да покрене иначе већ окончану производњу Авентадора како би купцима надокнадио губитак.

На дну је и завршило 846 Аудија, 580 Поршеа и 523 Фолцвагена. Неповратно је изгубљено чак 190 примјерака марке Бентли, бренда чија је годишња производња 2021. износила укупно 14.659 аутомобила.

Како сазнаје ТопГеар.нл, на броду су били и бројни класични, колекционарски аутомобили. Тако је море прогутало стари Ланд Ровер Дефендер из 1977. године, а нестао је БМW 750и из 2007. године.

На списку је и приватни Порше 718 Бостер ГТС непознатог власника, па чак и 65. по реду произведени примјерак Хонде Прелуде. Новопечени власник тако је остао без Хондиног класика на који је вјероатно чекао мјесецима.

Поред материјалног губитка и одређене дозе загађења, ипак је добра вијест да у пожару и губитку брода нико није страдао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана