Тјунер Новитек фризирао Ферари 296 ГТС, сада има више снаге и стила

Г.С.
Foto: Новитек

Ферари 296 ГТС је још један супераутомобил из Маранела који је прошао Новитеков третман, а након купеа 296 ГТБ из прошле године.

Електрифициковани егзотични модел сада има више снаге, дискретне карбонске додатке, нове фелге, нижи овјес и гласнији издувни систем.

Када је ријеч о екстеријеру, тјунер се одлучио за суптилни приступ. Дио пакета су предњи лип спојлер, прагови, кућишта бочних ретровизора, детаљи бочних усиса, дифузор и дактејл спојлер, а све компоненте су направљене од карбонских влакана те садрже завршни слој високог сјаја. Тјунер нуди и поклопац стражње камере с одговарајућим изгледом.

Ипак, најупечатљивији детаљ су нове Новитек НФ10 фелге произведене у сарадњи с Восеном. Напријед су 21, а назад 22-инчне фелге са по пет двоструких кракова, а доступне су у 72 боје с брушеном или полираном завршном обрадом.

Сет спортских опруга спушта аутомобил за 35 мм, но аутомобил је опремљен хидрауличким системом који подиже предњу осовину до 40 мм, преноси Кликс.

Што се тиче плаг-ин хибридног погона Ферарија 296 ГТС, Новитек је снагу повећао са 830 на 868 КС. МГУ-К електрични мотор је остао недирнут, тако да свих 38 КС долази искључиво од 2,9-литарски В6 твин-турбо мотора.

Повећање снаге је постигнуто оптимизовањем турбо улаза и уградњом издувног система високих перформанси са спортским катализаторима са 100 ћелија. Издувне цијеви су доступне с карбонским премазом или позлатом. Овисно о конфигурацији, доступан је издувни систем од нехрђајућег челика и Инконела те нуди бољу топлинску изолацију, а такођер посједује активно контролисане лептир вентиле.

Новитек нуди и модификације унутрашњости, које укључују нове кожне и Алкантара пресвлаке у боји по жељи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана