Нови Volkswagenов купе кросовер

Агенције
Нови Volkswagenов купе кросовер

Volkswagen наставља најновију праксу произвођача аутомобила да возила са 5 врата назива купеима. Његов нови кросовер концепт, који стилски подсећа на Range Rover Evoque, носи ознаку CrossBlue Coupe и има призвук премијум аутомобила.

Volkswagen новим кросовер концептом опипава пулс потенцијалних купаца и прикупља повратне информације како би одлучио какав ће серијски модел понудити тржишту. Судећи према његовом дизајну, евентуална серијска верзија могла би привуче оне који би желели да возе СУВ модел Аудија, али је он за њих превише скуп.

VW CrossBlue Coupe стилски се надовезује и представља комбинацију претходна два концепта које је њемачки произвођач приказао у посљедњих 18 месеци, VW Цросс Coupe и VW CrossBlue.

Ријеч је о пространом возилу који има изразито спортски изглед наглешен уском маском хладњака и фаровима са ЛЕД технологијом.

Општем спортском утиску доприносе и вентилациони отвори на хауби, велики усисници на предњем бранику, задњи кровни спојлер и комплетна силуета возила.

Оштре и правоугаоне линије у ентеријеру директно су преузете из концепта CrossBlue који је представљен у јануару 2013. на ауто-салону у Детроиту.

Volkswagen за сада није објавио техничке детаље овог концепта, а према доступним информацијама примјењен је сличан хибридни погонски систем које смо већ видјели на претходним кросовер концептима.

У овом случају, испод поклопца мотора налази се турбопуњени V6 агрегат који је потпомогнут са два електромотора.

Aутомобил би располагао укупном комбинованом снагом од 420 кс, што би било довољно да возило убрза од 0 до 100 km/h за 5,9 секунди, а просjечна потрошња износила би око 3 л/100 км.

Нови Volkswagenов кросовер могао би да пређе 30-ак км само уз помоћ електричног погона.

Volkswagen CrossBlue Coupe Concept биће представљен публици на предстојећем ауто-салону у Шангају који почиње 21. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана