Нови Passat већ привлачи лопове - краде се и из фабрике

Агенције
Нови Passat већ привлачи лопове - краде се и из фабрике

Тек што је представљен на недавно завршеном салону аутомобила у Паризу, и прије него што се појавио у продајним салонима, нови Passat постао је интересантан и лоповима.

Полиција из њемачког града Емдена саопштила да су само за неколико дана из Volkswagenове фабрике у том граду украдена два тек израђена примjерка Passatа нове генерације.

Посљедњи случај крађе догодио се 14. октобра, када је лопов извезао Passat из фабричког круга, упркос покушајима обезбјеђења да га зауставе. Истог дана возило је фотографисала једна од саобраћајних камера, прије него што је аутомобил пронађен напуштен у јарку поред пута.

Полиција је саопштила да је снимак довољно јасан да на основу њега може да идентификује лопова.

Претходно је почетком октобра из исте фабрике већ нестао један Passat, који је пронађен неколико дана касније. Возило је било оштећено, а лопов је са њега скинуо Volkswagenов амблем. Починилац ове крађе још увијек је непознат.

Мотиви крађа су нејасни, нарочито ако се зна да се нови Passat још увијек не налази у продаји и не може се видети на улицама, па је лако уочљив и привлачи пажњу.

Они склонији теоријама завјере могли би да помисле да је Volkswagen инсценирао крађе како би привукао пажњу купаца уочи почетка продаје овог аутомобила.

Најновија генерација Passatа продаваће се у Њемачкој по цијени од 25.875 евра, колико ће коштати лимузинска верзија, док ће власници најјефтинијег каравана морати да издвоје 26.950 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана