Нови луксузни Масерати Ghibli ФОТО

Aгенције
Нови луксузни Масерати Ghibli ФОТО

Масерати је објавио прве фотографије и техничке детаље нове луксузне лимузине, модела Ghibli, пренијеле су агенције.

Ghibli је замишљен као мања верзија модела Quattroporte, чија је најновија генерација имала премијеру почетком 2013. године.

Иако нова Масератијева лимузина са 4 врата својом силуетом подсjећа на Quattroporte, осим по димензијама, два модела разликују се и у стилским детаљима.

Највећа разлика је у дизајну предњег и задњег дијела аутомобила. Ghibli има наглашеније фарове и истакнутију маску хладњака, што овом аутомобилу даје спортскији и динамичнији изглед.

У односу на Quattroporte, доњи дио браника и широки отвор за ваздух имају једноставнији облик.

Различита су и стоп свјетла, као и облик издувних цијеви, а Ghibli има и упрошћенији дизајн поклопца пртљажника.

Прелиминарне информацији о погонским агрегатима говоре да ће у понуди бити двије верзије 3.0 литарског V6 турбо-бензинца, а први пут у историји Масератија један аутомобил ове марке биће погоњен дизел мотором, и то такође тролитарском V6 турбо јединицом.

Сва три мотора биће повезана са осмобрзинским аутоматским мjењачем, док ће се снага стандардно преносити на задње точкове.

Ко опција, биће доступан и Q4 погон на сва 4 точка.

Више техничких детаља о моторима и преформансама аутомобила можемо очекивати након званичне премијере модела Ghibli, која је заказана за сајам аутомобила у Шангају, од 21-29. априла 2013. године.

У Масератију кажу да ће Ghibli бити важан модел у остваривању дугорочног циља тог произвођача, а то је да његова годишња продаја достигне 50.000 аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана