Нови Land Rover Defender - из коријена другачији

Агенције
Нови Land Rover Defender - из коријена другачији

Изглед Land Roverа Defender никада није био јача страна јер је био подређен функцији незаустављивости и неуништивости. Ипак, током деценија производње дефендера, многи су прихватили изглед коцкастог Defenderа.

Сада, када је на реду нови модел Defenderа, у складу са временом у којем живимо, велики труд уложен је да изглед постане атрактиван.

Шеф дизајнерског одјељења у Land Roverу, Garry McGovern, изјавио је да су са новим моделом одлучили да понуде возило које је пријатно и за око. Ово је изјавио са освртом на модел који је управо изашао из производње, који је током свог тржишног живота претрпео веома мали број измjена.

Традиционалистима којима се можда неће допасти модерни Defender, McGovern је поручио да ће морати да живе са тим и додао је да ће нови модел бити подједнако способан као легендарни претходник. Такође, можда ће му се резервни точак такође налазити на задњим вратима.

Да би се све ово постигло, дизајнери су водили рачуна да погоде идеалне пропорције возила и да се осмисли атрактивна силуета како би Defender привукао шири круг купаца.

Према ријечима дизајнера, Defender не мора да буде ружан да би био функционалан. Одабран је софистицирани приступ изгледа возила.

Нова генерација Defenderа неће бити намијењена другој тржишној групи, већ треба да привуче већи број купаца. Компанија жели да продаје око 100,000 примјерака годишње, што је око 5 пута више од досадашње продаје.

Према McGovern овим ријечима, Нови Defender мора да одговара савременим потребама у модерном свијету.

Љубитељи традиционалних модела, који не желе да прихвате новог Defenderа, увијек ће моћи да пронађу добре половњаке претходних генерација. Ти примјерци ће се котрљати нашом планетом докле год буде било некога да их вози.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана