Нови Форд Мондео Фото

Агенције
Нови Форд Мондео Фото

Након првих фотографија нове генерације Мондеа, које су се појавиле на интернету почетком 2012, Форд није откривао превише информација о овом аутомобилу. Сада смо у прилици да се упознамо са новим детаљима, али и да видимо како ће изгледати његова караван верзија.

Форд је уочи Сајма аутомобила у Паризу љубитељима ове марке приредио још једно изнемађење. Послије “откривања” редизајниране Фиесте, представљена је и нова генерација модела Мондео.

Као и до сада, у понуди ће бити три верзије овог аутомобила: седан, хечбек и караван.

Попут модела за америчко тржиште који се продаје под именом Fusion, нови Форд Мондео имаће агресиван, спортски изглед захваљујући, прије свега, предњем дијелу аутомобила, на коме доминира маска хладњака која обликом подећа на ону са Астон Мартина.

Нови изглед предњег дијела аутомобила усвојиће и будући модели Форда, а видјели смо га и на рестилизованој Фиести.

Форд Мондео порастао је још мало у односу на претходну генерацију, па његова дужина сада износи 4.869 мм. Ипак, мотори који се уграђују у овај аутомобил постају све мањи.

Наиме, иако Форд већину детаља још увијек држи у тајности, саопштени су подаци о погонским агрегатима. Најинтересантнија новост је да ће се у нови Мондео уграђивати троцилиндрични 1.0 литарски бензински EcoBoost мотор са 125 кс и 170 Nm максималног обртног момента.

Ријеч је о агрегату који се од фебруара 2012. налази у моделу Focus, а конструисан је у циљу смањења потрошње горива и емисијие угљен-диоксида.

Овај мотор замjениће постојећи 1.6 литарски четвороцилиндрични бензинац који развија 120 кс, али који у атмосферу избацује 156 г угљен-диоксида по пређеном километру. Са друге стране, ЦО2 емисија EcBoost агрегата износи мање од 130 г/км.

Још једна новост је да ће нови Форд Мондео на европском тржишту имати и своју хибридну верзију. Саопштено је да ће се хибридни погон састојати од 2.0 литарског бензинског мотора и електромотора који ће енергију добијати из батерије капацитета 35 kWh.

Осим тога, нови Мондео биће доступан купцима и у дизел варијанти са погоном на свим точковима.

Више детаља о новој генерацији Форда Мондео биће познато крајем септембра, након његове премијере на Сајму аутомобила у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана