Нови електрични Ренo Твинго ће се производити у Словенији, цијена нижа од 20.000 еура

Г.С.
Нови електрични Ренo Твинго ће се производити у Словенији, цијена нижа од 20.000 еура

Ренo ће нови електрични модел Тњинго производити у постројењу смјештеном у Новом Месту у Словенији.

Крајем 2023. године је Ренo најавио надолазећи Твинго, потпуно електрични модел који је инспирисан оригиналним дизајном овог „малишана“ Позициониран испод модела 5 Е-Тецх Елецтриц, нови Твинго би требао имати основну цијену нижу од 20.000 евра. Упркос преговорима с Волксвагеном везаних за развој, Рено се на крају удружио с засад неименованом кинеском компанијом.

Производња ће се обављати у Реноовој фабрици Ревоз у Новом Месту у Словенији, а словенска новинска агенција СТА је јавила да су Рено и влада Словеније потписали меморандум о разумијевању за реализацију овог пројекта. Словенска влада ће инвестирати у пројект, но засад није познато о којем износу се ради. Производња ће почети 2026. године, а први циљ је производити 150.000 примјерака електричног Твинга годишње,преноси Кликс.

Ово означава наставак Реноовог кориштења фабрике Ревоз, која је претходно производила трећу генерацију Твинга и електрични Твинго. Тренутно с производне траке у овом постројењу силазе примјерци модела Рено Клио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана