Нови детаљи о Голфу Р: Агресивнији изглед и 333 КС

Г.С.
Нови детаљи о Голфу Р: Агресивнији изглед и 333 КС

Фокслваген је све ближе представљању редизајнираног Голфа Р (Мк8.5), а сада је компанија објавила неколико детаља о овом моделу те је позвала групу новинара да испробају прототип у Њемачкој.

Кључни детаљ је то што је ријеч о најснажнијем Голфу Р икада.

Баш као и први Мк8 Голф Р, редизајнирани модел ће испод хаубе имати познати 2,0-литарски четвероцилиндрични мотор с турбопуњачем, но Фокслвагенови инжењери су повећали његову снагу на 333 КС, док је обртни момент остао исти и износи 420 Нм. Иако ће возачи теже уочити релативно мало повећање снаге, оно је у сваком случају позитивна ствар, преноси Кликс.

Фокслваген ће продавати нови Голф Р искључиво са 7-степеним ДСГ мјењачем, путем којег ће се снага преносити на сва четири точка. За убрзање хечбек верзије од 0 до 100 км/х биће потребно 4,6 секунди, док ће караван исти посао обављати за 4,8 секунди. Performance Package пакет ће бити на располагању купцима у Европи и повећаће максималну брзину на 270 км/х.

Но, није само мотор побољшан. У Фокслвагену су порадили на овјесу, тако да је редизајнирани модел ближе ѕемљи за више од 25 милиметара те стандардно долази с Dynamic Chasis Control адаптивним овјесом. Дрифт мод је задржан, тако да се сва снага може пренијети на задње точкове. Систем расподјеле обртног момента је такође стандардан, преноси Кликс.

Сви претходно виђени прототипови Голфа Р су носили плаву камуфлажу како би се сакриле промјене дизајна, но оне дефинитивно неће бити посебно значајне иако ће их се моћи уочити.

Ријеч је о промјенама предњег и стражњег браника, редизајнираним ЛЕД предњим и задњим свјетлима, док ће се у унутрашњости наћи 12,9-инчни инфотаинмент екран и 10,2-инчна дигитална инструмент табле.

Хед-ап дисплеј ће бити доступан као опција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана