Нова признања за Subaru BRZ

Aгенције
Нова признања за Subaru BRZ

У избору француског аутомобилског часописа „Echappement" који од 1982. године у Француској организује такмичење за најбољи спортски аутомобил у текућој години Subaru BRZ и Тојота GT86 проглашени су за побjеднике.

Жири састављен од чланова редакције, са једним гласом резервисаним за читаоце магазина, тестирао је изабране спортске аутомобиле на отвореним саобраћајницама док је за тест-вожње на тркачкој стази био задужен четвороструки побjедник на релијима воженим за Свjетски рели шампионат WRC, Франсоа Делакур.

Ово је други пут да Subaru добија престижну награду. Први пут овај познати јапански бренд победио је са својим чувеним спортским моделом „impreza GT turbo" 1995. године, који је пронео славу Subaruа на спортским такмичењима широм свијета и чија слава још увијек доприноси угледу овог произвођача. Нема сумње да Subaru BRZ отвара ново поглавље у субаруовој историји.

Само неколико дана касније слична вијест стигла је и из Јапана. Спортски купе Subaru BRZ, заједно са „сестром" - Тојотом GT86, добио је „Специјалну награду" коју додjељује жири избора за „Ауто године у Јапану" за 2012-2013. годину. Овај жири чине стручњаци и специјализовани новинари из области аутомобилизма, а „Специјална награда" додjељује се уз главну и то аутомобилу који се појавио на тржишту у периоду између 1.новембра 2011. и 31.октобра 2012. године, а оставио је изванредан и упечатљив утисак.

Философија којом су се водили конструктори BRZ-а била је „врхунски ужитак у вожњи", а да би је остварили, инжењери су замислили аутомобил од лаких материјала опремљен погоном на задњој осовини, опремљен субаруовим боксер мотором постављеним попречно напред са изузетно ниским тежиштем. Комбинација са тојотином „4-DS" технологијом убризгавања горива допринијела је изванредном искуству током управљања овим сјајним спортским аутомобилом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана