Нова Опел Agila дjелиће платформу са Chevorletом Spark

Aгенције
Нова Опел Agila дjелиће платформу са Chevorletом Spark

У припреми је трећа генерација модела Опел Agila. За разлику од претходне двије верзије, нова Agila неће имати додирних тачака са одговарајућим моделима марке Сузуки, већ ће бити заснована на будућем Chevorletу Spark.

Опел ће након модела АДАМ, који је замишљен као нешто скупљи, "лајфстајл" аутомобил, понудити тржишту још један мали градски модел који ће бити приступачнији просјечном купцу.

Agila, као већ познато име у Опеловој гами, дјелиће платформу и компоненете са другим сличним моделом компаније General Motors - новим Chevorletом Spark, који би требало да се појави на тржишту 2015.

Треба напоменути да ова два аутомобила неће представљати конкуренцију један другом у Европи, с обзиром да је Chevorlet најавио да ће се 2016. повући са овог тржишта.

Прототип нове Агиле који је фотографисан током тест вожње, поптуно је прекривен камуфлажном фолијом, али може се видjети да је у питању возило са 5 врата са засjеченим задњим дијелом.

Очекује се да ће за погон бити употребљена атмосферска верзија Опеловог троцилиндричног 1.0 литарског бензинца, као и турбо-пуњене варијанте овог мотора, са 90 и 115 кс, које су већ представљене у моделу АДАМ.

Нова Опле Agila не очекује се у продајним салонима пре 2015. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана