Нова Mazda6 ФОТО

Aгенције
Нова Mazda6 ФОТО

Најновија генерација модела Mazda6 имаће свjетску премијеру на сајму аутомобила у Москви који се одржава од 29. августа до 9. септембра 2012. године.

Након неколико кратких промотивних видео клипова на којима су приказани детаљи нове Mazde6, јапански произвођач објавио је прве званичне фотографије овог аутомобила.

Дизајн нове Mazde6 преузет је са концепта Такери из 2011. године, а након Мазде CX-5 то ће бити други серијски модел јапанске компаније који ће усвојити SKYLACTIV технологију и нови KODO ("душа покрета") дизајнерски језик.

Нова "шестица" уједно је и први аутомобил који ће имати Маздин регенератвини систем кочења i-ELOOP.

У тој компанији кажу да су у новој Mazda6 објединили најсавремењија технолошка достигнућа која су развили њихови инжењери у различитим доменима, од динамичног дизајна и перформанси, преко смањења негативног утицаја на животну околину, па до сигурности путника.

Нова Mazda6 биће представљена на ауто-салону у Москви у седан верзији, опремљена SKYLACTIV -G 2.0 литарским бензинским мотором са директним убризгавањем и SKYLACTIV –DRIVE шестостепеним аутоматским мијењачем.

Мазда још увек није званично објавила датум почетка продаје нове "шестице", а према ранијим информација то ће се догодити у првом кварталу 2013. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана