Нова Мазда 2 биће и лијепа и економична

Агенције
Нова Мазда 2 биће и лијепа и економична

Јапанска компанија Мазда, која нам је у протеклих годину дана представила веома атрактивне моделе 6 и 3, најавила је нови 1,5 литарски дизел мотор који ће дебитовати у новој генерацији "двојке".

Нова генерација дизел Скyацтиве мотора прати исту филозофију коју имају и већи, 2,2 литарски мотори. Иако многи читаоци само коментаришу новац који је потребно издвојити за регистрацију аутомобила са оваквим мотором, Јапанци би више вољели да коментаришемо како су успјели да постигну идеално сагоријевање горива упркос најнижем степену компресије.

Нови мотор ће развијати максималну снагу од 105 кс при 4,000 обртаја док ће максимални обртни момент бити 250 Нм у распону од 1,500 и 2,500 обртаја.

Иако још увијек нема података о каталошкој потрошњи горива, Јапанци увјеравају да је нови мотор направљен тако да неће захтјевати било какав накнадни третман издувних гасова, какав користе европски конкуренти.

Да би остварили ове циљеве, у Мазди су између осталог употребили стоп/старт технологију гашења мотора и кондензатор за складиштење вишка електричне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана