Нова Лада за све терене - Vesta Cross концепт (VIDEO)

Агенције
Нова Лада за све терене - Vesta Cross концепт (VIDEO)

АутоВАЗ је објавио фотографије караван верзије модела Vesta за све терене која ће бити представљена посjетиоцима московског ауто-салона. Аутомобил је заснован на Вести седан, а иако носи ознаку "Concept", у питању је практично прототип серијског модела.

Возило, које ће се подједнако добро сналазити на асфалту и ван њега, концепцијски подсјећа на Cross Country моделе компаније Волво.

То и није неко изненађење ако се зна да је дизајнер Стив Матин, кога је руски произвођач ангажовао 2011. године, претходно радио за шведског произвођача.

Предњи дио концепта обликован је по угледу на лимузинску верзију, док складно ријешен задњи део има слична стоп свијетла као седан.

Од лимузине је прекопиран и ентеријер.

Лада Vesta Cross има заштитне додатке дуж доњих дијелова каросерије и на браницима, који треба да сачувају возило од ситних оштећења у вожњи по макадаму и неуређеним путевима.

Иако произвођач није објавио техничке детаље, на фотографијама се види да је одстојање возила од тла веће него код стандардне Весте седан, што је од користи у теренској вожњи.

Аутомобил је постављен на такозвану "Лада Б" платформу која је развијена у сарадњи са компанијом Renault Nissan, у чијем власништву је АутоВАЗ.

Другим ријечима, возило дијели механичку архитектуру са моделима као што су Nissan Micra и Juke, те Dacio Logan и Datsun Go.

Лада Vesta Cross биће дио нове фамилије серијских модела руског произвођача, од којих ће први - Vesta седан, почети да се производи у септембру.

Обична караван верзија очекује се 2016, док би нешто касније у продаји требало да се појави и крос варијанта.

Руски произвођач најавио је да ће у понуди бити мотори који производе 87, 106 и 114 кс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана