Нова Лада више није коцкаста!!! ФОТО

Агенције
Нова Лада више није коцкаста!!! ФОТО

Из АвтоВАЗ-а, произвођача аутомобила марке Лада, дувају неки нови вjетрови. Да ли се то приближава крај коцкастим и немаштовитим аутомобилима из Русије?

АвтоВАЗ је на актуелном Сајму аутомобила у Москви представио импресиван концепт кросовер возила под ознаком X Ray. Ријеч је о аутомобилу савременог дизајна који потписује Steve Mattin, који је некада радио за такве куће као што су Мерцедес и Волво.

Предњи дио возила обликован је тако да маска хладњака и фарови образују слово “X”. Руски произвођач каже да овиим изгледом жели да најави нови дизајн својих будућих модела, који ће се драстично разликовати од актуелне гаме.

И унутрашњост концепта X Ray одскаче од постојећих Ладиних модела. Ентеријер одише квалитетним материјалима и модерним линијама и готово потпуно је обложен кожом.

На врху минималистички дизајниране централне конзоле, налази се велики екран који је дио мултумедијалног система концепта X Ray.

Подаци о погонском агрегату нису саопштени, а АвтоВАЗ није открио да ли ће и када овај кросовер добити и своју серијску верзију.

Очекује се да би нови дизајн могао да буде примјењен на будућим Ладиним аутомобилима најраније 2015. У тој компанији вјерују да ће сарадња са Mattinom довести Ладу у први план када је ријеч о руском аутомобилском тржишту.

АвтоВАЗ је на московском ауто-салону приказао и електрично возило Ел Лада. Овај аутомобил заснован је на моделу Калина, а покреће га електромотор непознатих спецификација.

Што се перформанси тиче, руски произвођач тврди да је Ел Лада у стању да достигне максималних 130 км/х, док је са једним пуњењем батерија могуће прећи до 150 км.

Када је батерија потпуно испражњења, вријеме потребно за њену допуну износи око 8 сати.

Ел Лада користиће се као такси возило и то најприје у руском граду Ставропољу.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана