Нова генерација МINI ''Countrymana'' ће се производити у Њемачкој

Кликс
Foto: Slash Gear

Сљедећа генерација МИНИ-јевог модела Countryman поизводиће се у Њемачкој од 2023. године.

Countryman ће силазити с производне траке у BМW-овом постројењу у Лajпцигу, а биће доступан и с потпуно електричним погоном.

Из МИНИ-ја је потврђено да ће трећа генерација Countrymanа дебитовати 2023. године, а поред електричног, продаваће се и са бензинским, те дизелским погоном. Ривали ће бити КИА Ниро и Хјундаи Кона.

Како би се омогућила производња електричног модела, Countryman ће настајати на траци постројења у Лајпцигу у Њемачкој. BМW је недавно уложио 300 милиона еура у модернизацију постројења, производних трака и лакирница, а пружиће и логистичку платформу за BМW-ове најновије електричне погоне.

BМW планира уложити додатних 100 милиона еура на додатно постројење које ће бити отворено 2021. године. Овај дио постројења ће бити високо аутоматизован, те ће склапати батерије специфичне за одређене моделе BМW-ових и МИНИ-јевих предстојећих електричних возила, прије него буду отпремљене на производну траку, те потом уграђене.

BМW је отворио постројење у Лајпцигу 2005. године, а временом је модернизовано. Годишњи капацитет износи 350.000 возила, те обавља производњу Серије 2 Active Tourer и Серије 1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана