Нова Дачиа Сандеро стиже почетком септембра

Г.С.
Нова Дачиа Сандеро стиже почетком септембра

Премијера нове итерације популарног Сандера биће одржана почетком наредног мјесеца, с тим да се вјерује да ће тачан датум бити 7. септембар.

Нови Сандеро могао би се тако наћи у продаји на неким тржиштима већ крајем ове године, док ће почетком идуће бити доступан готово у цијелој Европи.

Највећа промјена код румунског бестселера биће прелазак на напреднију платформу – ЦМФ-Б архитектуру коју поред њега користе и Ренаулт Цлио и Цаптур, те Ниссан Јуке. Будући Сандеро имаће тако право и на хибридну Е-Тецх варијанту која комбинује 1,6-литарски атмосферски безнински агрегат са два електромотора и укупно нуди 140 кс.

Очекује се да ће нови румунски адут порасти у односу на актуелну генерацију, као и да ће понудити квалитетније материјале у кабини. Ентеријер ће бити и значајно модернији, уз потпуно нову централну конзолу.

Сандеро ће тако добити нови екран осетљив на додир дијагонале 9,3 инча који ће бити постављен на врх централне конзоле. Овај дисплеј нудиће бржи одзив и користиће новији информативно-забавни систем.

Палета мотора и даље није саопштена, али оно што јесте познато да ће дио ње дефинитивно бити поменути хибрид, али и агрегат под ознаком ТЦе 100. У питању је троцилиндарски турбо бензински мотор који располаже са 100 кс и 160 Нм. Ова погонска јединица налази се и у Дацији Дустер од прошле године. Иако ће у понуди бити и хибридно издање, нереално је очекивати да дизел не буде дио портфолија код новог Сандера.

Поставља се питање да ли ће ова унапређења имати за посљедицу и далеко вишу цијену? Према првим информацијама из француских медија не би требало да дође до драстичног скока. Према њиховим наводима нови Сандеро имаће почетну цијену од 9.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана