Норвешка: Тесла С убjедљиво најпродаванији модел

Агенције
Норвешка: Тесла С убjедљиво најпродаванији модел

Када је ријеч о заступљености електричних аутомобила на улицама, оно што је за Сједињене Државе Калифорнија, то је у Европи Норвешка.

Ипак, Норвежани су по нечему надмашили и Калифорнију - модели аутомобила на електрични погон све чешће су најтраженији када се сумирају мјесечни резултати продаје у тој скандинавској земљи.

Висок стандард и повластице које у Норвешкој имају власници возила на електрични погон довели су до тога да је Тесла Модел С поставио невјероватан мјесечни продајни рекорд. За купвовину овог аутомобила у марту 2014. одлучило се чак 1.493 Норвежана.

То не само да је најбољи мјесечни продајни резултат Тесле С у тој земљи, већ је и најбољи продајни резултат свих времена било ког модела аутомобила током једног мјесеца у Норвешкој.

Број испоручених Тесли С био је у марту два пута је већи од броја примјерака модела VW Голф, који је други на листи најбоље продаваних аутомобила у Норвешкој у том мjесецу. При томе треба имати у виду и да је Голф већ дужи низ година најпродаванији модел у Европи и да је јефтинији од Тесле С.

На трећем мjесту по продаји нашао се још један електрични аутомобил, Nissan Leaf, који је продат у 425 примjерака.

Да ће бити озбиљна претња моделима са конвенционалним моторима, Тесла С показао је чим се појавио на норвешком тржишту, у септембру 2013.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана