Nissan Sport Sedan - концепт који ће ући у производњу

Агенције
Nissan Sport Sedan - концепт који ће ући у производњу

На сајаму аутомобила у Детроиту и ове године изложен је велики број концептних возила. За разлику од многих од њих који вjероватно неће одмаћи даље од дизајнерске студије, или ће послужити тек као основа за упрошћени серијски модел, Nissan тврди да ће његов Sports Sedan ући у производњу и то мање више неизмиjењен.

Nissanов концепт дизајниран је у складу са новим коропоративним изгледом модела овог произвођача.

Уз карактеристичну "V" маску хладњака, на предњем дијелу издвајају се типична дневна LED свијета у облику бумеранга и благо повијена хауба.

Концепт има ниску и издужену силуету спортског аутомобила, са наглашеним проширењма на луковима изнад точкова како би се испод њих смјестиле масивне 21 инчне алу фелне.

Посебна посластица је велики панорамски кров који заједно са задњом стакленом површином чини визуелно јединствену цјелину.

Унутрашњост је дизајнирана тако да имате утисак да се налазите у аутомобилу премијум класе, уз обилату употребу коже, којом су осим сједишта и волана обложени командна табла и дијелови облоге врата.

Централном конзолом доминира велики, футуристички екран мултимедијалног система.

Испод хаубе је смјештен 3.5 литарски V6 за који у Nissanу кажу да може да испоручи више од 300 кс. Мотор је повезан са спортски подешеним Xtronic CVT мјењачем.

На жалост, Nissan није саопштио више техничких детаља као ни и перформансе Sport Sedanа, али је извршни потпредсjедник компаније, Енди Палмер, открио да јапански произвођач намјерава да концепт преточи у серијски модел.

"План је да се продукцијски модел што је могуће мање разликује од концепта који смо приказали у Детроиту", каже Палмер.

 

Претпоставља се да ће Sport Sedan послужити као основа за слиједећу генерацију модела Maxima, а највећи изазов биће пренијети у серијску верзију детаље попут атрактивног панорамског крова, који ће вјероватно бити доступан као опција у скупљим пакетима опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана