Нисан ГТ-Р Р35 из гараже Либерти Валка изашао с бруталних 1.580 КС

Кликс
Foto: принтскрин

Откако је Нисан ГТ-Р угледао свјетло дана прије 14 година, власници "гладни" снаге и тунери су потрошили много времена и новца да додатно унаприједе његове перформансе. Међу њима је свакако и Либерти Валк, који је креирао правог монструма.

Нико не може рећи да Нисанов 3,8-литарски твин-турбо В6 мотор нема довољно снаге и да није узбудљив, јер је 600 КС и више него довољно да овај "убица супераутомобила" убрза од 0 до 100 за 2,7 секунди. Међутим, овај моћни мотор има још потенцијала, а у правим рукама се може извући много више снаге.

Примјер је свакако пројект Либерти Валка, који је повећао снагу поменутог мотора те припремио нови широки бодy кит и 20-инчне златне Форгиато фелге.

Поменути В6 мотор сада развија 1.580 КС и 1.480 Нм обртног момента, а ГТ-Р од 0 до 100 км/х убрзава за само двије секунде. Његова максимална брзина је повећана на 330 км/х.

Фантастично убрзање је резултат различитих побољшања која су дио РС Стаге 3. Перформанс пакета, који укључује нове клипове, побољшани турбопуњач, бројна побољшања кључних компоненти међу којима су издувни систем, усис, међухладњак, бртву главе мотора, дизне и слично. С друге стране, тунер је припремио и нови овјес те је порадио на задњем диференцијалу.

Изглед је унапријеђен поменутим 20-инчним Форгиато фелгама златне боје, као бодy китом те Хамбле Сатин металик бојом каросерије. Боди кит укључује проширења лукова точкова, редизајнирани предњи браник, наљепнице, графике и друго.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана