Нисан би могао вратити Силвију као приступачан спортски аутомобил

Г.С.
Нисан би могао вратити Силвију као приступачан спортски аутомобил

Нисан Силвиа, познат и као модел 200SX и 240SX на неким тржиштима, нестао је из понуде јапанске компаније 2002. године, но сада постоји шанса да се ово славно име поново врати.

Иван Еспиноса, потпредсједник Нисановог одјела за глобалну стратегију и планирање производа, говорио је о идеји нове Силвије позициониране испод модела ГТ-Р. Он замишља модел који ће понудити “довољно снаге по правој цијени која ће бити примамљива купцима”. Еспиноса тврди да силно жели “оживјети” Силвију те истиче да ово име има много фанова.

Ове детаље је подијелио у разговору за Топ Гир.

“Шансе постоје, но ово је бизнис, тако да морам пронаћи начин да овај приједлог учиним интересантним за компанију. Понекад се аутомобили попут овог 'муче' јер купаца нема много, но дефинитивно можемо успјети уколико пронађемо праву идеју која може функционисати свугдје у свијету. Не можемо ове производе продавати регионално или као уникате, јер то нема смисла. Ипак, постоји шанса, бит ће изазовно, а мој посао је да нађем начин да остварим овакве ствари. Мислим да би аутомобил био сјајан за купце и бренд”, изјавио је Еспиноса, преноси Кликс.

Читајући “између редова”, нова Силвиа би се могла придружити Нисану З као приступачнији и вјероватно електрифицирани спортски аутомобил. Модел би постао ривал Тојоти GR86, Субару BRЗ-у, Мазди MX-5 и надолазећој хибридној Хонди Прелуд.

Из Нисана су обећали да ће представити 30 нових модела до 2026. године, укључујући 16 електричних возила и хибрида, а све то у склопу пословног плана Арк.

Тачно вријеме доласка нове Силвије није познато, али вјероватно ће модел стићи нешто касније, како би се нашло вријеме за развој и припрему за тржиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана