Нијемци праве електромобиле у Крагујевцу?

Б92
Нијемци праве електромобиле у Крагујевцу?

Крагујевац - Њемачка компанија German-Е-Cars озбиљно је заинтересована за улагање у постојеће или нове програме у српској аутоиндустрији.

Делегација German-Е-Cars боравила је данас у Крагујевцу, гдjе је у Регионалној привредној комори разговарала са чланицама Регионалног аутомобилског кластера централне Србије.

"Сем улагања у осавремењавање традиционалне производње ради задовољавања захтjева међународног тржишта и европских стандарда, испитујемо могућности да у Србији покренемо и производњу електричних наменских возила. Посебно смо заинтересовани за стратешку сарадњу са овдашњим универзитетима и техничким школама", најавио је Франк Лабер, директор компаније.

За нас је од посебне важности што компанија German-Е-Cars није заинтересована да овде дође због јефтине радне снаге или да би нешто купила а потом продала, већ да ту дугорочно остане, да стратешки сарађује са нашом привредом, подиже њену конкурентност и обезбjеди трансфер најмодернијих технологија српским предузећима, оцијенио је Марко Чадеж, предсједник Привредне коморе Србије.

German-Е-Cars је приватна компанија посебно фокусирана на производњу возног парка за аеродроме, који се новим регулативама за заштиту животне средине обавезују да своја возила (од кетеринг возила до аутобуса) пребацују на електрични погон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана