Нијемци ојачали легендарну Бубу ФОТО

Г.С.
Нијемци ојачали легендарну Бубу ФОТО

Прво мјесто на подужој листи модификација које су у њемачкој компанији Memminger припремили за Volkswagenову Бубу без сумње припада 2,7-литарском четвороцилиндарском boxer мотору.

Memminger се рестаурацијом бави од 1992. године, а у међувремену су одлучили да својој клијентели нуде и Бубе које су након рестаурирања прошле и кроз процес модификације.

Да у компанији на чијем је челу Георг Меминг раде изврстан посао, најбоље говори често поређење са америчком компанијом Сингер која је синоним за рестомод пројекте на бази Porsche 911, а за посљедњи рестомод у Memmingerу су узели Cabrio верзију VW-а 1303 из 1973. године.

Неименовани купац одлучио се за једну од Porscheових нијанси зелене боје (Oak Green) на темељно ојачаној каросерији уз коју се савршено уклапа кожом обложена унутрашњост у свjетлосмеђој боји са спортским воланом и предњим сjедиштима која потписује Recaro,

Међу детаљима који упадају у очи су и двобојне Fuchs алуминијумске фелне које се годинама вежу за неколико генерација Porsche 911.

Оно што се не види, крије се испод задњег поклопца. Бубин оригинални мотор своје мjесто је уступио новоразвијеном boxer мотору са четири цилиндра и ваздушним хлађењем, за чију је основицу послужио мотор из VW модела 411 и 412.

У Memmingerу су радну запремину са стандардних 1,7 повећали на 2,7 литара, а резултат свега је 175 КС и 260 Nm максималног обртног момента, знатно више од педесетак КС који су покретали VW 1303. За пренос снаге ту је нови петостепени мануелни мjењач.

Много већа "ергела" са собом је донијела подесиво вјешање, унапређене кочнице и отворенији издувни систем од нерђајућег челика, а у Memmingerу нису открили податке о перформансама и цијену аутомобила. Незванично, помиње се око 200 km/h и нешто више од 80.000 евра, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана