Незадовољни власници Porscheа 911 GTZ траже надокнаду

Агенције
Незадовољни власници Porscheа 911 GTZ траже надокнаду

Група власника Porscheа 911 GTZ из Велике Британије затражила је од њемачке компаније новчану компензацију за период у коме због замјене неисправних мотора неће моћи да возе своје аутомобиле. Они су основали групу GTZ Worldwide Action захтjевајући од Porscheа да сваком од њих исплати по 175 евра дневно све док стари мотори не буду замијењени новим.

Према њиховим ријечима, обрачунски период трајао би од 18. марта, када је Porsche препоручио свим власницима модела 911 GTZ да не возе своје аутомобиле због инцидената у којма су изгорјела два возила.

Британци сматрају да имају право на новчану надокнаду, с обзиром да ће власници из Њемачке бити обештећени тако што ће им бити исплаћена управо наведена сума од 175 евра по дану. Осим тога, како тврде у групи, Porsche се обавезао да сваком купцу у САД плати по 2.000 долара (1.450 евра) мјесечно за период током којег не буде могао да користи свој GTZ.

Британски Телеграф потврдио је да је њемачки произвођач једном власнику из Дубаија на име компензације исплатио суму од 12.000 долара (8.700 евра).

Оснивач групе власника модела 911 GTZ из Британије, Сунил Мехра, изјавио је како Porsche до сада ни једном од око 100 купца у тој земљи није понудио новчану надокнаду.

Медији преносе да су међу власницима аутомобила чији ће мотори бити замијењени и водитељ емисије Top Gear, Ричард Хамонд, као и компанија Mclaren, која је набавила један примjерак у сврху развоја свог будућег модела П13.

Подсjећамо, након што су у фебруару забиљежена два случаја пожара на мотору, Porsche је наложио истрагу и утврдио да је због неисправности потребно у потпуности земјенити погонске јединице у свих 785 произведених аутомобила.

Упркос пробелму са мотором, Porsche 911 GTZ проглашен је средином априла од стране међународног жирија за најбољи спортски аутомобил године у свијету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана