Невјероватно како је ово преживио ФОТО

Агенције
Невјероватно како је ово преживио ФОТО

Возач Caliberа из Вирџиније претрпио је само лакше повреде у тешкој саобраћајној несрећи која би га највјероватније коштала живота - да је био везан сигурносним појасом.

Након што је ударио у камионску приколицу, Dodge Caliber којим је управљао Џејкоб Хенли прешао је преко травнате површине између двије коловозне траке аутопута, да би на крају налетио на заштитну ограду.

Метална ограда пробила је предњи дио возила на мјесту гдје иначе сједи возач, али је он преживио сплетом невјероватних околности.

С обзиром да није био везан појасом, Хенли је од силине удара у приколицу био одбачен на мјесто сувозача, гдје се налазио када је аутомобил ударио у ограду.

И док би невезивање сигурносног појаса у скоро сваком другом сценарију несреће сигурно утицало да возач прође са много тежим посљедицама, или да чак и погине, иронично, његова немарност га је овог пута спасила.

Ипак, ништа није могло да га спасе од полиције, која га је након увиђаја оптужила по неколико основа. Против Хенлија су поднете пријаве због несмотрене вожње, управљања возилом без важеће дозволе и доказа о осигурању - али, да иронија буде већа, и због невезивања појаса.

Случајеви као што је овај изузетно су ријетки и могу се посматрати само као изузетак који потврђује правило да треба везивати појасеве у аутомобилу јер су они ту због ваше безбједности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана