Не прелазите аутом велике километраже? Механичар упозорава зашто то може бити велики проблем

Г.С.
Foto: Илустрација

Механичари савјетују возаче који посједују аутомобиле са малом километражом или размишљају о куповини таквог возила да обрате посебну пажњу на стање свог аута.

Ако сте возач који не прелази пуно километара годишње, можда бисте требали преиспитати начин на који користите свој аутомобил. Ово упозорење долази након што је механичар издао савјет људима који ријетко возе своје аутомобиле. Иако се то на први поглед може чинити необичним, убрзо постаје јасно зашто је то важно. Црег из Валсал Вуд Тајерса подијелио је на ТикТоку (@walsallwoodtyre) зашто су аутомобили који се дуго не возе подложни одређеним ризицима, пише ЛдБајбл.

Он је савјетовао возаче који посједују аутомобиле са малом километражом или размишљају о куповини таквог возила да обрате посебну пажњу на стање својих аутомобила. У видеу објављеном на страници, Крег је рекао: „Већина аутомобила које видимо у најгорем стању када је ријеч о корозији или оштећеним компонентама вожена је врло ријетко, на примјер, 11 и по мјесеци годишње са минималном километражом од само 30 км. Такви аутомобили често су у лошијем стању за технички преглед него возила која прелазе 100.000 км годишње јер се дијелови не подмазују, не помјерају и не ослобађају.“, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана