Не брините, нећу упропастити Ferrari

Агенције
Не брините, нећу упропастити Ferrari

Нови предсjедник Ferrariја, Серђо Маркионе, изјавио је да фанови те италијанске аутомобилске марке не треба да брину и да је компанија у добрим рукама.

Маркионе је 13. октобра на челу Ferrariја замjенио дугогодишњег предсjедника, Луку ди Монтецемола, који је посљедњих година значајно допринио успону те компаније.

У међувремену, фанови Ferrariја изразили су бојазан да ће се тај произвођач промјенити под новим руководством и изгубити досадашњи ексклузивитет, који је заговарао ди Монтецемоло.

"Нема разлога за бригу. Ferrari је у добрим рукама као дио групације FIAT Chrysler Automobiles (FCA) и тако ће и остати, све док има препознатљиви ДНК", рекао је Серђо Маркионе.

У интервјуу који је дао америчкој мрежи CNBC након ступања на мjесто предсjедника Ferrariја, Маркионе, који је и извршни директор групације FCA, казао је да ће посебну пажњу посветити тржишту САД.

Он је додао да је потребно избjећи да Ferrari прими више наруџбина него што може да произведе возила, јер ће купци бити незадовољни ако предуго чекају на испоруку.

Иако је рекао да неће значајно повећати годипњу производњу Ferrariја, Маркионе је истакао да ипак треба ослушкивати тржиште.

"Морате бити пажљиви око ограничавања производње, јер је база купаца Ferrariја у сталном порасту", казао је Маркионе.

Производња Ferrariја у 2013. била је ограничена на 7.000 аутомобила, а планови за 2014. предвиђају повећање од 200 возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана