Најснажнији италијански цестовни аутомобил прави Mazzanti

klix.ba
Најснажнији италијански цестовни аутомобил прави Mazzanti

Италијанска аутомобилска мануфактура Mazzanti овог ће викенда на Сајму аутомобила у Болоњи представити модел Evantra 771, али нису заборавили споменути да то ипак није њихов најснажнији модел.

Ручно направљен ултраспортски двосјед Evantra 771 покреће централно смјештен 7-литарски В8 мотор који (без асистенције турбопуњача и електромотора) развија више од 780 коњских снага и мало мање од 900 Нм највећег обртног момента.


Прецизних података о убрзањима и максималној брзини још увијек нема, али је јасно да ће Evantra 771 бити нешто бржа од стандардне Евантре која (са двадесетак коњских снага мање) од 0 до 100 km/h стиже након 3 секунде и развија више од 360 km/h.

С додатним коњским снагама стигла је и оптимизирана аеродинамика појединих каросеријских компоненти, ту је и двобојна комбинација саме каросерије, а оснивач и власник компаније Luca Mazzanti наглашава да се све до сада произведене Евантре лако могу претворити у Евантре 771. Фотографија које показују унутрашњост још увијек нема.

На врху понуде Mazzantiја је бројчано лимитиран модел Evantra Millecavalli (сиви аутомобил на фотографијама) чији 7,2-литарски битурбо В8 мотор нуди више од 1.000 коњских снага, чиме се потврђује изјава Luce Mazzantiја да је Millecavalli најснажнији цестовни аутомобил који је икада произведен у Италији.

Првенствено због ексклузивитета, Mazzanti ће Евантру Millecavalli (хиљаду коња, прев. са итал.) понудити у само 25 примјерака, а према званичним подацима аутомобил од 0 до 100 км/х стиже након 2,7 секунди и развија 402 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана