Најскупљи судар

Aгенције
Најскупљи судар

Риједак примерак скупоцјеног Ferrariја 250 GTO чија се вриједност процјењује на преко 25 милиона евра оштећен је саобраћајној несрећи која се догодила у петак 6. јуна у близини Сент Етјена у Француској.

Аутомобилом је управљао његов власник, амерички бизнисмен Кристофер Кокс, када се Ferrari сударио са другим возилом, а медији су ову саобраћајну несрећу већ окарактерисали као најскупљи судар свих времена.

Како преноси британски Daily mail, поред Кокса у возилу је била и његова супруга Ен која је у удесу задобила прелом ноге.

Кокс и његова супруга учествовали су у обиљежавању педесетогодишњице од појављивања модела 250 GTO који је Ferrari израђивао између 1962. и 1964. године.

Ferrari 250 GTO произведен је у свега 39 примерака, тако да преостали аутомобили достижу на аукцијама астрономске цијене. Недавно је примјерак модела 250 GTO који је Ferrari направио за некадашњег возача Формуле 1, Стирлинга Моса, продат на једној аукцији за 28 милиона евра.

Ferrari који је припадао америчком бизнисмену произведен је у априлу 1962, а већ је имао један удес 1976. године, након чега је потпуно рестаурисан.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана