Најлуксузнија лимузина на свијету носиће Мерцедесов знак

Агенције
Најлуксузнија лимузина на свијету носиће Мерцедесов знак

Мерцедес планира да 2015. године представи нови С600 Pullman који ће бити заснован на актуелној С класи, са намjером да тржишту понуди најлуксузнију серијску лимузину на свијету.

Њемачки произвођач је посљедњих година проширио своју понуду компактним моделима са предњим погоном, као што су нова А класа, CLA и GLA. На тај начин успио је да се приближи млађој популацији која му раније није била толико наклоњена.

Међутим, Мерцедес није запоставио ни други крај спектра на коме се налази луксузна лимузина С класе.

Нова генерација овог модела доживела је одличан пријем на тржишту. Према прогнозама које је изнео IHS Automotive, продаја С класе у 2014. порашће за 63 процента у односу на претходну годину, и требало би да износи близу 100 хиљада јединица.

Успjех С класе омогућиће Мерцедесу да на бази стандардне верзије понуди низ супер-луксузних варијанти, попут модела са продуженим међуосовинским растојањем и додатком Maybach у имену, а у врху понуде наћи ће се С600 Pullman.

Овај модел чувен је по томе што су раније верзије користили бројни државници, диктатори, али и богате, познате личности из других сфера јавног живота.

Према сазнањима Блумберга, Мерцедес С600 Pullman биће дугачак око 6,4 м, а блиндирана верзија коштаће око 730.000 евра, што ће овај модел чинити најскупљом серијски произведеном лимузином на свијету.

Неблиндирани аутомобил биће цјеновно знатно јефтиније, али и даље веома лускузно возило.

Мерцедес се нада да ће нови Pullman повратити славу који је тај модел имао шездесетих година 20. вијека и да ће се на тржишту супротставити супер-луксузним лимузинама, као што је Rolls-Royce Phantom са продуженим међуосовинским растојањем.

Осим луксузом, нови С600 Pullman доминираће и у технолошком смислу с обзиром да ће бити опремљен најсавременији електронским безбjедносним и системима асистенције који су већ доступни у стандардној С класи.

 

Очекује се да ће Мерцедес нови С600 Pullman представити 2015. године, а како би овај аутомобил требало да изгледа можете видjети на патентним цртежима који су доспијели на интернет.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана