Најбољи у 2014. по избору магазина Top Gear

Агенције
Најбољи у 2014. по избору магазина Top Gear

Како се ближи крај године, пристижу и први резултати избора за аутомобил године. Међу првима се огласио британски Top Gear.

За најбољи аутомобил 2014. Џереми Кларксон је прогласио Chevrolet Corvette Stingray, Џејмс Меј се одлучио за Ferrari LaFerrari, док Ричард Хамонд сматра да је то Porshce 918 Spyder. Ипак, укупни победник није ни један од наведених модела - већ BMW i8.

Иако за неке овакав избор представља изненађење, Top Gear се одлучио да BMW i8 прогласи за аутомобил године зато што, према њиховом мишљењу, овај модел "доказује да аутомобил који уноси нешто ново у ауто-индустрију и даље може да буде узбудљив за вожњу".

"Хибридни погонски систем и сва нова технологија која се налази у аутомобилу нису препрека да BMW i8 буде прије свега забаван и узбудљив аутомобил", објашњава британски ауто-магазин.

"Све на њему је тако природно, лако за коришћење и на свом мјесту - а уз то има и врата која се отварају на горе."

"Могли смо да га прогласимо за 'зелени' ауто године, али он је много више од тога - он је једноставно Ауто године", закључују у Top Gear-у.

Најбољи спортски аутомобил 2014. према мишљењу британског магазина је Мерцедес АМГ ГТ, док је за спортски хечбек године изабран VW Golf R.

Top Gear сматра да је супераутомобил 2014. Lamborghini Huracan, а титула најбољег купеа који се појавио ове године припала је новом Аудију ТТ.

Кабриолет године је Ferrari 458 Speciale А, најбољи премијум аутомобил је Мерцедес С класе Coupe, док је исти произвођач освојио и титулу најбољег породичног аутомобила 2014. са караваном Ц класе.

Top Gear је за хечбек године изабрао Citroen C4 Cactus, а најбољи мали градски ауто је нови Renault Twingo.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана