Најатрактивнији модели Аутошоуа у Пекингу ФОТО

netmobil.net.hr
Најатрактивнији модели Аутошоуа у Пекингу ФОТО

Пекинг - Овогодишњи Аутошоу у Пекингу показао је да је аутомобилска индустриија на путу опоравка, међутим још увијек су сви опрезни када су у питању планови за будућност.

Одавно су људи у аутомобилској индустрији научили да добра времена не треба узети као гаранцију да ће тако и бити у будућности. Ипак, два главна циља произвођача као што је усмјереност на мању потрошњу и уживање у вожњи нада су да ће ова индустрија и даље расти.

На auto showу свјетла позорнице узео је Lamborghini с моделом Urus, СУВ-ом за четири путника. Осим њих своје велике адуте показали су BMW, Мерцедес-Бенз, Цитроен, али и многи други.

Lamborghini Urus

Овај Lamborghiniјev модел долази с 5,2-литреним В10 мотором који развија снагу од 600 КС. Међутим, овај модел има доста непознаница, као што су остале перформане и просјечна потрошња.

Од предности које истиче произвођач овог аутомобила је најнижи ниво емисија CO2 у сегменту, што требају захвалити лаганој конструкцији.

BMW i8 Concept Spuder

Аутомобил који је био сензација сајма у Њујорку појавио се и у Пекингу и поновно одушевио својом врхунским изгледом. Овај концептни спортски аутомобил троши само 2,9 литара, а до стотке убрзава за само 4,8 секунди. Максимална брзина лимитирана му је на 250 километара на сат, а главни разлог томе је уштеда енергије.
У задњем дијелу аутомобила смјештен је троцилиндарски турбодизелски мотор снаге 223 КС. Предњи дио покреће електромотор снаге 131КС, који напајају литиј-ионске батерије.

Audi RS Q3 Concept

Једна од највећих атракција у Пекингу био је Аудијев СУВ RS Q3. Најмањи СУВ овог њемачког бранда има 5-цилиндарски турбобензински 2.5 TFSi мотор снаге 360 КС. Максимална брзина коју постиже је 265 километара на сат, а до стотке иде за само 5,2 секунде.

 

 

 

Porsche Cayenne GTS

ови спортски аутомобил из Porscheа у Пекингу је премијерно показан и одмах је добио много позитивних критика. Покреће га 4.8 В8 мотор који развија максималну снагу од 405КС.

Porsche Cayenne GTS до стотке иде за 5,7 секунди, а највећа брзина коју остварује је 261 километар на сат. Према творничким подацима троши 10,7 литара на 100 километара. На тржишту ће се појавити тек сљедеће године.

 

 

Citroën Numero 9 Concept

Citroën на кинеско тржиште ове године планира увести DS линију и тим су поводом дизајнирали нови концепт Numero 9. Предњи дио аутомобила дизајниран је посебно за примјену хибридне технологије, па тако за хибридни погон користи THP 1.6 литрени турбо бензински мотор снаге 225 КС, као и електромотор снаге 70 КС.

Аутомобил до стотке убрзава за 5,4 секунде, а максимална брзина коју постиже је 244 километара на сат. На електрични погон може пријећи 50 колиметара, а уначе троши 1,7 литара на 100 километара.

Репризе

На ауто сајму у Пекингу поновно има прилику видјети неке моделе, који су већ раније представљени на неким другим сајмовима.

Acura NSX, Aston Martin Dragon 88, Eterniti Artemis SUV, Smart Dragon Edition, MG Icon Concept, Peugeot Urban Srossover Concept само су неки од модела који су представљени поновно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана