Награде за безбједност форд фокусу

Aгенције
Награде за безбједност форд фокусу

БРЕНТВУД - Независна организација за процјену безбједности аутомобила "Euro ICAP" прогласила је "форд фокус" најбољим у класи међу европским малим породичним аутомобилима, на основу резултата креш теста и напредне сигурносне технологије, објавила је компанија "Форд Европа."

"Фокус" је добио једно од само пет признања за најбољег у класи, захваљујући томе што је освојио максималних пет звјездица на "Euro ICAP" тесту, као и за четири "Euro ICAP" награде стечене прошле године.

"Euro ICAP" је поменуо и новог "форд ренџера", након што је постао најсигурнији пик-ап, који је  до сада тестирала та организација, јер је добио свих пет звјездица за возила те категорије. "Ренџер" је постигао висок рејтинг у свим процјенама безјбедности, а посебно признање је стекао за заштиту пешака.

"Фокус" је пет звјездица стекао са скором од 92 одсто за безбједност одраслих путника, од 82 одсто за безбједност дјеце путника, 72 одсто за безбједност пјешака и са 71 одсто за безјбедносну асистенцију у возилу.

Награде су добијене за "Driver Alert" - упозорење возачу, осмишљено да детектује умор возача,  "Forward Alert " - упозоравање на препреке испред возила, функција која користи радарску технологију да скенира пут испред и упозорава возача ако постоји вjероватноћа судара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана