На продају чувени аутомобили из серије “Breaking Bad”

Агенције
На продају чувени аутомобили из серије “Breaking Bad”

Док се “Breaking Bad” ближи крају, љубитељи ове популарне америчке серије добили су прилику да путем online аукције постану власници два иконична аутомобила који су обиљежили овај ТВ серијал.

Продуценти серије понудили су на продају, на сајту screenbid.auctionserver.net,, Понтиац Азтек који у “Breaking Bad” вози главни лик, Волтер Вајт, и Јееп Гран Њагонеер који припрада његовој ТВ супрузи, Скајлер.

Азтек који се продаје на аукцији један је од три идентична аутомобила која су коришћена у серији. У питању је примјерак произведен 2003. који су возили каскадери током снимања сцена судара, тако да има оштећења на задњем дијелу и није у возном стању.

Почетна цијена на аукцији износи 1.000 долара (око 740 евра).

Иначе, у многим анкетама и изборима за најружнији или најгори аутомобил свих времена, Понтиац Азтек налази се у самом врху.

За разлику од њега, црвени Grand Wagoneer из 1991. са бочним елементима имитације дрвета, како пише у огласу, у возном је стању. Ипак, и овај аутомобил има неке недостатке, као што је фарба која се љушти на појединим дијеловима каросерије и то што му цури уље.

Почетна цијена возила је 7.125 долара (око 5.275 евра), што је отприлике четири пута више од примјерка истог годишта који није имао ту част да га на телевизији гледају милиони гледалаца.

Иако је произведен 1991, Jeep Grand Wagoneer изгледа као аутомобил који припада сасвим другој ери. Ријеч је о типичном америчком СУВ моделу који се производио између 1963. и 1991. године и који је за разлику од Азтека у своје вријеме био веома популаран.

Иначе, ова два аутомобила нису прва возила из серије која су понуђена на продају. Почетком 2013. оглашена је продаја Toyote Tercel коју је у “Бракинг Bad” возио један од главних јунака, Џеси Пинкмен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана