На кога се угледа Алфа Ромео?

ГС
На кога се угледа Алфа Ромео?

Нема сумње да у Stellantis-у и даље вјерују у успјех Алфа Ромеа.

Наравно, ту вјеру ће поткријепити улагањима, али ипак уз одређену резерву, која значи дијељење технологије с PSA или FCA концерном. Тонале користи основу Jeep Compass-a, али се представља као премиум бескомпромисне понуде.

Недавно су организоване тест вожње модела Тоnale, а на њима је био присутан и први човјек марке Jean-Philippe Imparato. Он је наводно изјавио да Алфа Ромео узор проналази у јапанској марки кад је у питању квалитет. "Моје мjерило квалитета је Лексус", рекао је Импарато у интервјуу, пише Automotive News Europe.
Giulia и Stelvio су прошле године били на 28. од укупно 32 мјеста на љествици по питању иницијалног квалитета. Лексус на који се Импарато позива је био у самом врху као најбоље позиционирана премиум марка.

Шта нас чека?

Напредак по питању квалитета је заиста могућ. Довољно је рећи да је Импарато лично помјерао премијеру модела Тоnale све док није био увјерен да аутомобил достојно представља италијанску марку.

У будућности ћемо дочекати и нову генерацију Giulie, али искључиво у електричном издању. 2024. године долази субкомпактни цроссовер, а затим и велики премиум модели калибра BMW-а X5 и Серије 7. Биће занимљиво, преноси Б92.

Кад је Тоnale у питању, прве испоруке у Италији крећу сљедећег мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана