На аутосалону у Паризу више од 100 свјетских премијера

Агенције
На аутосалону у Паризу више од 100 свјетских премијера

Париз - На паришком аутосалону који се отвара крајем ове недјеље, биће више од сто премијера, саопштио је организатор.

Аутосалон почиње сутра новинарским даном, а за јавност се капије Порт д Версаја  отварају у суботу, пренијела је агенција CHTK.

Најзначајнија јесења европска изложба аутомобила се сваке године смјењује с франкфуртском. У 2012. години париски аутосалон је посјетило 1,23 милиона људи.

Међу најжељније очекиваним премијерама су, поред "шкоде фабије", нове генерације "фолксвагена пасата", пета генерација пространог "реноа еспејс", насљедник легендарног кабриолета "мазда mx-5" и "ленд ровер дискавери спорт" са седам сједишта.

Волво ће приказати нову генерацију СУВ-а XC90 а на улицама Париза дан прије отварања аутосалона, премијеру ће имати нова "опел корса".

Домаћи Ситроен припремио је као концепт најмањи модел Ц1 произведен у Чешкој у градској верзији "урбан рајд". О томе да ли ће се покренути његова серијска производња одлучиће сами посјетиоци аутосалона.

Међу спортским "посластицма" највећу пажњу ће сигурно традиционално привући Ферари и Ламбургини. Ферари припрема лакшу верзију модела 458 с отвореним кровом под ознаком "специал аперта" а Ламборгини би могао да дође с новим возилом серије "гран турисмо".

Мерцедес је потврдио учешће спортског купеа AMG GT, који би требало да се надовеже на модел SLS. Јагуар ће, у контексту повратка на средњу класу, представити алуминијумски модел XЕ.

Дневна улазница на аутосалон кошта 14 евра, а манифестација траје до 19. октобра напомиње CHTK.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана