Mini Rocketman би ипак требао у производњу

Autonet
Mini Rocketman би ипак требао у производњу

Модерни Mini је сваком новом генерацијом отишао корак даље од својих коријена и свог имена, но чини се како је досегнута тачка у којој овај британски произвођач у BMW-овом власништву жели купцима понудити и један мањи модел.

Наиме, према наводима AutoExpressа, у Miniју планирају купцима иза 2016. понудити продукцијску верзију концептног модела Rocketman.

Највећу препреку овом плану чини UKL платформа која ће бити основа свих потврђених минијевих новитета, но која истодобно није прикладна за модел мањи од Cooperа. Другим ријечима, мини би за реализацију овог пројекта требао партнера који би му "посудио" мању платформу, преноси Аутонет.

Иначе, концептни Rocketman је представљен прије три године и наишао је на велике симпатије јавности па је за очекивати како ће се у Miniју добро потрудити да до серијске производње уистину и дође. С обзиром на сарадњу BMW-а и Тојоте на неколико различитих пројеката, вјерује се како би управо јапански произвођач могао бити добављач мање платформе, односно како би се серијски Rocketman могао базирати на Тојоти iQ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана