МИНИ представио Cooper Pat Moss Edition: У част прве рели побједе

Кликс
Foto: принтскрин

За прву побједу британске аутомобилске компаније на међународној рели сцени заслужне су Pat Moss и њена сувозачица Ан Висдом које су давне 1962. године тријумфовале на Тулип релију.

У част прве рели побједе на међународном нивоу, за коју су заслужне Пат Мос и Ан Висдом, МИНИ је на Међународни дан жена представио бројчано ограничено издање модела Купер које се крије иза назива Пат Мос Едитион.

МИНИ ће Cooper Pat Moss направити у 800 примјерака који ће се нудити широм свијета, а с посебним издањем Купера у британској аутомобилској компанији подсјећају на Пат Мос (млађа сестра возача Формуле 1 Стерлинга Моса) и њену сувозачицу Ан Висдом које су 1962. године након 2.500 пређених километара тријумфовале на међународном Тулип релију.

Поред потписа Пат Мос, стилизованих тулипана и графике на предњим блатобранима која открива трасу Тулип релија, МИНИ ће Пат Мос Купер купцима понудити у двије боје каросерије (Пепер бијела и Миднајт црна) с којом стиже вишебојна комбинација крова, а кућишта ретровизора у свакој варијанти остају црвена.

Минијево посебно издање Купера нудит ће се и у комбинацији с пет врата, а купци аутомобила који покреће дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор (192 КС) моћи ће да бирају између ручног 6-степеног и аутоматског 8-степеног мјењача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана