MINI пик-ап изгледа као створен за забаву ФОТО

Aгенције
MINI пик-ап изгледа као створен за забаву ФОТО

Иако на тржишту већ постоји осам модела који на хауби имају значку MINI, изгледа да још увијек нису исцрпљене све идеје за нове верзије аутомобила овог произвођача.

Док челници компаније разматрају да ли је MINI-ју уопште потребан толики број модела на тржишту, група запослених из BMW фабрика у Минхену и Динголфингу одлучила је да један MINI Paceman претвори у пик-ап концепт.

Као резултат настао је MINI Paceman Adventure, аутомобил који напред има два сjедишта, а позади отворени теретни одељак.

Возило је засновано на моделу Paceman Cooper S који испод хаубе има четвороцилиндрични 1.6 литарски турбо-бензински мотор са 184 кс (135 kW) и 260 Нм максималног обртног момента.

Снага се преноси на сва четири точка помоћу ALL4 погонског система.

Осим што је уклоњен задњи дио путничке кабине, извршене су измјене на ослањању, повећано је одстојање од земље, а монтиране су и специјалне гуме за теренску вожњу.

Захваљујући овим модификацијама, Paceman Adventure је у стању да се креће по најразноврснијим и најтежим теренима.

"Аутомобил можете без проблема возити по свим подлогама - од каменитих и блатњавих планинских путева, до пјешчаних пустињских предјела", кажу творци овог возила.

"Захваљујући високо постављеном отвору усисника за ваздух, у стању је да прође и кроз веће потоке или ријечице".

Paceman Adventure није класичан концепт и како кажу у MINI-ју није предвиђено да једног дана уђе у серијску производњу, што је штета с обзиром да овај јединствени аутомобил на фотографијама изгледа веома занимљиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана