MINI Cooper затегнуо боре и добио нову технологију

Кликс
MINI Cooper затегнуо боре и добио нову технологију

Компанија МИНИ је представила обновљену верзију свог хечбека, кабриолета и електричног Coopera, која је добила нови изглед и нову технологију.

Најочигледнија промјена се налази напријед гдје је се налази већа решетка хладњака, линија у боји каросерије и нови црни оквир. Усисници зрака су такођер замијенили додатна свјетла у нижем дијелу предњег браника, док је унутрашњост главних свјетала тамна умјесто хромирана. Каросерија је доступна у Rooftop сивој, Исланд плавој и Zesty жутој боји.

У унутрашњости је сада нови 8,8-инчни екран у боји осјетљив на додир који је постављен у централну конзолу, а баш као што је случај с екстеријером, унутрашњост красе црни детаљи умјесто хромираног. Резултат тога је више спортски изглед. Такође, ту је и нови спортски управљач с 5-инчним дигиталним кластером који је стандардан за све моделе.

Нове опције укључују прилагодљиви овјес, који је први пут доступан за МИНИ. Систем константно прати и прилагођава овјес, а из МИНИ-ја кажу да пружа осјећај вожње картинга.

Понуду мотора отвара 1,6-литарски троцилиндрични турбобензинац који развија 102 КС у моделу МИНИ Оне, односно 136 КС у Cooperu. Такође, ту је и 2,0-литарски четвероцилиндрични мотор који испоручује 178 КС у Cooperu S, а верзија која нуди 234 КС је ексклузивна за John Cooper Works моделе.

MINI Electric је задржао електрични мотор од 184 КС и батерију од 32,6 kWh. Аутомобил од 0 до 100 km/h убрзава за 7,3 секунде, а домет износи и 235 км.

Сви модели могу бити опремљени Classic, Sport или Exclusive пакетима опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана