Меси купио један од најскупљих аутомобила на свијету?

Агенције
Меси купио један од најскупљих аутомобила на свијету?

Аргентински фудбалер Лионел Меси наводно је купио други најскупљи ауто на свијету који је икада продат на аукцији, пренели су свјетски медији.

"Proto Organisation ", чији је власник Алесандро Прото, продала је на аукцији у Паризу Ferrari 335 S Spider Scagletti из 1957. за отприлике 32 милиона евра (нешто мање од 37 милиона долара). Купац је остао анониман, али се послије саопштења италијанске компаније истиче да је у питању најбоиљи играч свијета за 2015. годину.


У сопштењу се додаје да је заинтересован за куповину овог ријетког примјерка био и Кристијано Роналдо, највећи Месијев ривал и члан Реал Мадрида. Међутим, Аргентинац је био истрајнији у надметању и на крају је купио аутомобил који је Стерлинг Мос возио на Великој награди Кубе 1958. године. Почетна цијена била је 20, али је нарасла све до 32 милиона евра чиме је 1957 Ferrari 335 S Spider Scagletti постао други најскупље продати аутомобил на аукцији свих времена (први је такође Ferrari, модел 250 GTO из 1962, који је 2014. променио власника за суму од 38,1 милион долара).

Међутим, извори блиски звијезди Барселоне демантовали су да он стоји иза рекорне понуде. Алесандро Прото је италијански мултимилионер који је посљедњих година у центру пажње свјетске јавности. Овај агент за некретнине био је инспирација за лик Кристијана Греја у филму "50 нијанси сива", а о њему и Мартин Скорсезе снима филм под називом "Манипулатор".

Прото је управо Роналду продао стан у једној од Трампових кула за 16,5 милиона евра. Очигледно је да воли да сарађује са фудбалерима, па је Флорентину Пересу, предсједнику Реал Мадрида, прије неколико година продао стан у Њујорку за 60 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана