Мерцедесови аутомобили који међусобно комуницирају

Aгенције
Мерцедесови аутомобили који међусобно комуницирају

Мерцедес планира да до краја године понуди својим купцима Car-to-X технологију која ће омогућити комуникацију, односно размjену информација између возила овог произвођача.

У Мерцедесу кажу да ће на тај начин возачи правовремено добијати информације битне за вожњу, као што је обавjештење о потенцијалној опасности или изненадном застоју на путу којим се аутомобил креће.

Тако, на примjер, ако је возило које је опремљено Car-to-X системом учествовало у некој саобраћајној несрећи због које је на путу дошло до застоја, сви возачи чија возила такође имају овај систем, а налазе се у близини, биће на вријеме информисани како би могили да избјегну траку на аутопуту у којој је настало закрчење или да изаберу неки алтернативни правац.

Систем ће такође омогућивати да возачи добију прецизне информације о стању на путевима у подручју којим се крећу, евентуалним гужвама у саобраћају и алтернативним рутама. Car-to-X технологија биће понуђена у оквиру Drive Kit Plus пакета који од корисника захтjева да имају smarthphone и Digital DriveStyle апликацију.

Иако у Мерцедесу признају да ово рjешење није савршено, у тој компанији сматрају да је то тренутно најбржи начин да се у њиховим аутомобилима понуде најновија технолошка рjешења када је ова област у питању.

Car-to-X део је Мерцедесове стратегије развоја будућих сигурносних и других аутомобилских система под заједничким називом Inteligent Drive, чији је циљ повећање опште безбjедности у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана