Мерцедес отпустио роботе и упослио људе

Агенције
Мерцедес отпустио роботе и упослио људе

Чини се да роботи још увијек нису толико развијени да би могли да замјене људску руку, што доказује потез њемачког ауто-гиганта који је одлучио да упосли људе.

Мерцедес-Бенз нуди нови нови купе из серије С који има додатну опрему, као на примјер, држачи за чаше који могу да грију или хладе, 4 различите капе за вентиле на гумама и сличне опције које роботи не могу да прате.

Данашњи роботи не могу да се носе са тако индивидуланим захтјевима купаца па су дио посла у Мерцедесовој фабрици у Синделфингену преузели људи.

Изгледа се се опрема у новој Мерцедесовој С класи показала презахтјевна за израду садашњој генерацији робота.

Луксузни аутомобили више нису довољни и све се више траже посебно прилагођена возила. Флексибилност и спретност људи враћају их на Мерцедесове монтажне линије.

"Роботи не могу да се носе са личним захтјевима данашњег тржишта аутомобила. Сматрамо да на овај начин штедимо новац и улажемо у нашу будућност", рекао је Маркус Шаефер из Мерцедеса.

Према његовим ријечима, иако су људи преузели овај дио посла, роботи ће се и даље бавити пословима попут заваривања, фарбања и уградње мотора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана