Мерцедес MLC за 2015.

Aгенције
Мерцедес MLC за 2015.

Прототип Мерцедеса MLC, који ће бити ривал BMW-у X6, фотографисан је током тестирања на Нирбургрингу. Ако вам се аутомобил чини познатим, то је зато што се тест прототип још увијек крије испод каросерије актуелног Мерцедеса ML.

О будућем Мерцедесовом coupe-crossoveru и даље је доступно мало информација. Оно што се зна је да ће MLC бити постављен на модификовану платформу Мерцедеса М класе.

На фотографијама се може видjети да тестирано возило има спуштено ослањање, а по додатним проширењма на луковима изнад точкова може се закључити да је аутомобил шири од стандардног Мерцедеса ML.

Када је ријеч о погонским агрегатима, инжењерима њемачког произвођача на располагању су мотори који се користе и у актуелној М класи, попут V6 и V8 бензинаца и шестоцилиндричног дизелаша. За AMG модел доступан је 5.5 литарски Би-турбо V8.

Производња Мерцедеса MLC могла би да буде поверена фабрици те компаније која се налази у мjесту Тусцалооса, у Алабами, у коју је њемачки произвођач улаже 350 милиона долара (око 264 милиона евра) и отвара 400 нових радних мјеста. Иначе, у овом погону се тренутно израђују модели ML и GL, а од 2014. придружиће им се и нова C класа.

Мерцедес је 2012. одлучио да прекине производњу R класе која се такође производила у истој фабрици.

Очекује се да ће Мерцедес 2014. најприје представити концепт будућег модела MLC, да би се серијска верзија појавила у продајним салонима 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана