Мерцедес GLK редизајниран за 2012. годину

sestabrzina.com
Мерцедес GLK редизајниран за 2012. годину

Мерцедес-Бенц ће на салону аутомобила у Њујорку приказати редизајнирану верзију модела GLK, свог компактног СУВ-а.

Уз лагано измјењен вањски изглед, Мерцедесови инжењери порадили су и на интеријеру редизајнираног модела GLK-а. Тако је овај компактни СУВ из Мерцедеса одсад доступан са новим округли вентилацијски отвори и додатним сјајним сребрним облогама. Нов је и трокраки спортски волан, нове боје пресвлака и сједала те амбијентална расвјета у Led fibre-optic технологији, први пут доступна у Мерцедесу GLK-у.

Модели с аутоматским мјењачем 7G-Tronic опремљени су Direct Celect полугом смјештеном на цијеви ступа управљача, чиме се ослобађа простор на централној конзоли, исто као и код Mercedes-Benza ML. Купцима редизајнираног Мерцедеса GLK доступна је и сва сила безбједоносних система познатих из Е и С класе.

Тако је могуће наручити систем препознавања поспаности возача Attention assist и безбједоносни систем предвиђања несрећа Пре-Сафе, а ту су и активна помоћ при паркирању (Active Parking Assist), која омогућује потпуно аутоматски улазак у паркиралишно мјесто и излазак из њега.

Камера с ‘погледом’ од 360 степени

Да би се омогућило паркирање и кад је видљивост лоша, ту је стражња камера или, први пут у Мерцедес-Бензу, камера с погледом од 360°. Она се користи подацима с четирију камера на предњем и стражњем крају возила те у вањском ретровизору како би створила поглед на Мерцедес GLK и његов околиш из птичје перспективе. Основне изведбе овог Мерцедесовог СУВ-а могу се наручити у изведбама с погоном само на стражње котаче, док су снажније верзије доступне само с 4Matic погоном на све котаче.  

Тако  је улазни модел GLK 200 CDI Blueefficiency снаге 143 коња доступан с погоном на стражње котаче, док је GLK 220 CDI Blueefficiency снаге 170 коња доступан с погоном на стражње, али и 4Matic погоном на све котаче. Ту је још и Мерцедес GLK са 250 Blutec дизелским мотором, те модел GLK 350 са Blueefficiency дизелским мотором, а за љубитеље бензинаца ту је 306 коња снажни В6 мотор. Основна цијена редизајнираног Мерцедес-Бенза GLK у Њемачкој износи 36.235 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана