Мерцедес GLA уз помоћ Брабуса стигао до 400 кс

Агенције
Мерцедес GLA уз помоћ Брабуса стигао до 400 кс

Послије нове А класе и купе лимузине CLA, Брабус је дорадио и трећи компактни Мерцедес, кросовер GLA. Осим измјена на спољашњости возила, унапређења обухватају и повећање снаге погонских јединица.

Измјене на спољашњости подразумијевају нови предњи браник, а Брабус је уградио и специјална LED свијетла у додатке на праговима, која се активирају приликом откључавања или отварања врата.

Силајице освјетљавају тло у непосредној близини возила како би се путницима у мраку олакшао улаз и излаз из аутомобила.

На задњем дијелу Мерцедеса GLA инсталиран је нови кровни спојлер, док из редизајнираног задњег браника извирују четири издувне цијеви од нерђајућег челика.

У екстремној варијанти, Брабус нуди посебно дизајниране 21 инчне алу фелне са гумама димензија 255/30, али су купцима на располагању и нешто мањи точкови од 18 и 20 инча.

Одстојање од земље повећано је за 30 мм у односу на стандардни GLA, интервенцијом на систему ослањања. Ипак за оне који уживају у изазовима спортске вожње, доступно је и спортски подешено огибљење које у поређењу са стандардним системом спушта аутомобил за 25 мм.

У понуди су и бројне могућности индивидуализације унутрашњости возила, попут алуминијумских педала ножних команди, специјалних кожних материјала укључујући и детаље од Alcantare, украсних лајсни од нерђајућег челика на праговима, алуминијумских ручица за отварање врата...

Када је ријеч о интервенцијама на моторима, Брабус је појачао погонску јединицу код модела 220 CDI за 40 кс, тако да ова верзија развија 210 кс (155 kW) и 410 Нм.

Захваљујући томе, аутомобил је у стању да од 0 до 100 km/h убрза за 8 секунди, прије него што достигне максималних 220 km/h.

 

Дорада погонског система није заобишла ни бензинце, а Брабус посебно истиче унапређења на Мерцедесу GLA 45 AMG. Овај модел такође је добио додатних 40 коња, што је његову снагу повећало са стандардних 360 кс (265 kW), на 400 кс (294 kW), док је максимални обртни момент са 450 Нм порастао на 500 Нм.

За убрзање до стотке потребно је само 4,4 с, што је за 0,4 с боље вријеме у односу на класични GLA 45 AMG, док максимална брзина износи 270 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана