Мерцедес Ц класе који ће усрећити Кинезе

Агенције
Мерцедес Ц класе који ће усрећити Кинезе

На кинеском тржишту ускоро ће се наћи још једна луксузна лимузина са продуженим међуосовинским растојањем, након што је Мерцедес у тој земљи покренуо производњу модела Ц класе Л.

Када једна земља представља друго најважније свјетско тржиште за пласман Мерцедеса Ц класе, онда је ред да компанија удовољи прохтјевима тамошњих купаца. А кинески купци просто обожавају продужене лимузине са додатним простором за путнике на задњим сједиштима.

У сегменту коме припада Мерцедес Ц класе, Кинезима су већ доступни продужени Ауди А4L, BMW Серије 3 Ли и Волво С60 Л.

Мерцедес, који је у Кини продао преко 150.000 примjерака претходне генерације своје компактне лимузине не жели да заостане за конкуренцијом, па ће се у септембру на тржишту наћи нова Ц класа Л.

Аутомобил ће се производити у фабрици компаније Bejing Benz Automotive Co. (BBAC), коју је Мерцедес основао заједно са својим кинеским партнером BAIC-ом.

Мерцедес Ц класе Л дугачак је 4.766 мм, а међуосовинско растојање веће је у односу на стандардну верзију за 80 мм и износи 2.920 мм.

Интересантно је да ће путници који сjеде позади имати могућност подешавања положаја и предњих сjедишта, што говори у прилог томе да ће се власници овог аутомобила углавном возити позади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана